קראמבל תפוחים פריך אישי ללא סוכר ללא גלוטן
סוכרים? לא בעוגה הזו !! ולמרות זאת הקראמבל טעים כל-כך, מתוק, פריך ונהדר. אז איך??? השתמשנו להמתקה קלה באבקת סיבים תזונתיים מתוקה חדשה שלנו - היא לבנה, טעימה ומתוקה, עם ערך גליקמי נמוך (55), היא פרביוטית - ידידותית לעיכול ומחזקת את החיידקים הטובים במעיים. ולטעם טוב - עושה עבודה נהדרת בהמתקת משקאות, קינוחים ועוגות. הקראמבל הזה, אגב - הולך יופי עם תפוחים, אגסים ופירות "קשים" אחרים. קל-קל-קל.
אז מה צריך?
120 ג' חמאה
105 ג' קמח שקדים מופחת שומן
1 כפית דבש סומאק
1 תפוח חמוץ (פינק ליידי, גראנד סמית)
איך מכינים?
- להכנת הבצק
להמיס חמאה בבן-מארי
להוסיף קמח שקדים מופחת שומן + אבקה מתוקה של סיבים מתוקים מעולש (פרביוטית)
לערבב היטב, למי שזקוק לתגבור המתקה להוסיף 1/4 כפית דבש סומאק חמצמץ שלנו,
לחלק בצק ל-2 מנות: 3/4 לתחתית עוגה, 1/4 מנה לקראמבל (פירורים)
- את מנת הקראמבל להכניס למקרר
לבצק העוגה להוסיף ביצה מוקצפת ידנית + כפית דבש סומאק חמצמץ, ללוש ידנית קלות לבצק אחיד, לחלק ל-6 ולשטח ב-6 תבניות אישיות.
לפרוס רבעי תפוח חמצמץ דק, להניח כמניפה מעל לבצק, לפורר מעל את בצק הקראמבל הקר.
לאפות בתנור חם 180, כחצי שעה.
קראמבל ללא סוכר אבל ממש יותר טעים