אוכל שחור?

August 2, 2014

אוכל שחור? כן, כן, כן.. שימוש בחומרי גלם שחורים מאפיין מטבח העילי, הם בולטים, דרמתיים ויוקרתיים - כמו קוויאר, פטריות כמהין, צדפות, פירות שחורים וטובים לרב: פטל, חרובים, תמרים. הרבה חומרי גלם שחורים בשנים האחרונות הגיעו אלינו: פסטה שחורה, אורז שחור, שעועית, עדשים, קינואה, זרעים נהדרים של ציה, פשתן, קצח וכמובן השומשום השחור יקיר המטבח האסייתי - חומרי גלם שמוסיפים את הצבע השחור למזונותינו, ומתחברים להמלצה לגוון בצריכה של פירות, ירקות וזרעים מכל הצבעים כדי ליהנות מהשפעתם המיטיבה לגוף הנובעת מתכונות הפיגמנטים בהם. 

שחור במזון, כפי שמראים מחקרים, הוא דל כולסטרול ועשיר בחומצות אמינו, ומכיל אנתוציאנין - נוגד חמצון חזק התורם להאטת ההזדקנות ובמיוחד הזדקנות המח.

אנחנו החלטנו לתרום את חלקינו עם טחינה מלאה שחורה 100% שומשום, קודם כל משום שהיא מאד מאד טעימה, משום שהיא מגוונת ועוצמתית, אבל הכי חשוב שהיא בעלת יתרונות תזונתיים נהדרים של טחינה מלאה והפיגמנט השחור במזון

מה עושים עם זה? בבלוג תמצאו מתכונים לקינוחים, מאפים וגלידות, ובעקרון – כל מה שאתם עושים עם טחינה רגילה :)

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

פשוט למריחה - לחמניית יוגורט שטוחה, דקותיים עבודה, ללא גלוטן, דלת פחממה

October 4, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 19, 2019

Please reload