ספינג-רול טרי ירקות העונה ומטבל הכי אסייתי
"ספרינג רול" - רול אביבי טרי קראנצ'י מרענן וקר של ירקות העונה בדיפ אסייתי שמוסיף הרבה טעם ורעננות חמצמצה. RAW זריז וקל להכנה.
ביסים של כיף
מה צריך?
עלי אורז עגולים
מגוון צבעוני של ירקות עונה "קשים", כמו: כרוב סגול, גזר, מלפפון עם הקליפה, בצל ירוק, בצל סגול, נבטים, עלי נענע/מנטה, בעונתו - אבוקדו יוסיף המון
חמאת קשיו שלנו, רוטב סויה, שמן שומשום, לימון, דבש ג'ינג'ר שלנו, חלופניו, בצל סגול, שום
איך עושים?
מתחילים בחיתוך דק של ירקות לאורך (גפרורים)
עוברים למטבל, לבלנדר דקה:
3 כפות גדושות חמאת קשיו, 3 כפות רוטב סויה, טיפות שמן שומשום, 2 כפות לימון, 1/2 כפית דבש ג'ינג'ר, 3 כפות מים, חלופניו, 1/4 בצל סגול, 2 שיני שום. לטעום ולתקן תיבול.
שלב הגלגלול - טובלים במים לחצי דקה עלה אורז, מניחים על מגבת כותנה, מניחים ירקות לאורך השליש התחתון ולהשאיר צדדים ריקים, סוגרים צדדים ומתחילים לגלגל מהחלק המלא תוך כדי הידוק, לא לחשוש הם לא נקרעים בקלות.
כדאי להכין מראש.
נשמר במקרר
רענון אביבי