top of page

לחמניות/לחם מבצק גבינות, רכות, לחות ומאד מזינות. דל פחממה, ללא גלוטן


​בצק חם, רך מלא גבינות טובות. עומדים בפיתוי? אנחנו לא. יש לנו בצק לחמניות (/לחם) מלא בטוב עשיר בגבינות עם קמח שקדים מופחת שומן ללא גלוטן, פשוט להכנה ומלא טעם.

משלוח טרי טעים לביה"ס, לעבודה, לטיול, מעולה להקפאה.

מה צריך?

1/2 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

80 גר' חמאה מומסת

3 כפות יוגורט (/שמנת חמוצה)

4 כפות גבינה לבנה (קוטג'/ מעודנת)

חופן גבינה מגורדת - צהובה / פרמזן / מוצלרלה

איך עושים?

- מערבבים יבשים: 3/4 כוס קמח שקדים מופחת שומן + 1/2 כפית אבקת אפייה

- מערבבים רטובים: 2 ביצים + 50 גר חמאה רכה + יוגורט + קוטג' + גבינה קשה מגורדת

- מערבבים את 2 התערובות

- מוסיפים 1/3 קוביית גבינה בולגרית מפוררת גס

- לשים לבצק, ומניחים לכמה דק' "מנוחה" בטמפ החדר

- ממיסים 30 גר חמאה בתבנית מצופה נייר אפייה, בתנור המתחמם,

- קורצים בצקלעיגולים בגודל כדור פינג-פונג, מגלגלים בחמאה המומסת.

- מניחים לחמניות בתבנית במרווחים של 2 סמ

- אופים 170° כ-45 דק'

* לאחר הקפאה להפשיר בתנור חם (עדיף לא מיקרו)

לחמניות פינוק טעימות, רכות, לחות ומאד מזינות

פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
bottom of page