כרובית אפויה בתנור בטחינה ירוקה - קל והכי מקומי

 

כרובית אפויה בתנור בטחינה ירוקה - מנה ערבית קלאסית, שאנחנו מאמצים באהבה, בגלל אהבתנו לטחינה וגם לכרובית, שסופגת את טעמי הטחינה ויוצאת בשרנית ועסיסית. אצלינו היא תופסת צבע והרבה חלבון בזכות הטחינה הירוקה שלנו. קבלו SIDE DISH אבל אחת שעומדת בזכות עצמה ולגמרי משביעה.

 

אז...איך מכינים?

לבשל כרובית שלמה במרק ירקות/עוף עד לריכוך קל

 

תוך כדי בישול הכרובית, מכינים את הטחינה ירוקה - כמו שאתם יודעים ואוהבים. אנחנו מכינים אותה ככה:

1/2 צנצנת טחינה ירוקה שלנו (125 גר)

1 כוס מים קרים

2 שיני שום

1 לימון סחוט 

טיפת מלח

לא חייבים, פלפל חלופניו

לבלנדר, ולהוסיף מיץ לימון, ולהמשיך לבלנדר.

הטחינה מסמיכה בתנור, לכן כדאי להכין אותה דלילה

 

ואז..

לשלוף את הכרובית מהמרק ולפרק לפרחים, להניח בתבנית אפייה, ולהבריש בשמן זית.

לצקת מעליה טחינה, ולאפות חצי שעה ב180. 

לקרר מעט 

לפני הגשה אפשר לקשט בעוד ירוק (כמו פטרוזיליה קצוצה דק).

 

אנחנו בעד טעמים מקומיים ... הם הכי טעימים. בתאבון   

 

Please reload

Featured Posts

פשוט למריחה - לחמניית יוגורט שטוחה, דקותיים עבודה, ללא גלוטן, דלת פחממה

October 4, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 19, 2019

Please reload