top of page

חמאת קוקוס ושוקולד, שילוב מנצח

אוהבי השוקולד יאהבו שילוב שבין חמאת קוקוס לשוקולד, גם טעים וגם כל כך קל להכין לבד. כמה כללים בסיסיים, ותוכלו להמשיך כיד דמיונכם הטובה ולפי חומרי הגלם שברשותכם:

הכנת תערובת חמאת קוקוס ושוקולד - חייבים להוסיף לשוקולד חמאת קוקוס שמקשה אותו

  • מערבבים חמאת קוקוס עם שוקולד מומס או ממרח שוקולד ביחס מומלץ של 1:1

את השוקולד רצוי להמיס במיקרוגל (חממו שניות ספורות, ערבבו, חממו שוב כמה שניות וערבבו שוב), אפשר להמיס בבן מארי - הקפידו שמים או לחות לא יחדרו לשוקולד

המתקה - לטעמי, אין צורך להוסיף מתיקות כיוון שחמאת הקוקוס מתקתקה מטבעה, אבל אם תרצו תמתיקו לפי טעמכם וחומר הגלם שאתם מעדיפים (סוכר, מייפל, אגבה, סטיביה וכו')

שכבות – תוכלו לייצר שילובים אינסופיים של צבעים וטעמים

  • לצבע לבן - תשתמשו רק בחמאת קוקוס, לבנה וטעימה כפי שהיא, למעשה היא מעט שקופה ואם תשלבו בה אגוזים או פירות הם ישתקפו דרכה בעדינות יפה.

  • לכל צבע אחר - תוסיפו לחמאת הקוקוס טיפות צבע מאכל טבעי/ מיצי פרי צבעוניים / או פירות טחונים

  • שוקולד - אם תוסיפו לחמאת קוקוס שוקולד צבעו ישמר כפי שהוא

קירור – חשוב לקרר בין שכבה לשכבה 10 דק או עד להתקשות, כדי שהשכבות לא יתערבבו ביניהם

  • לא להשאיר ממתקי קוקוס-שוקולד מחוץ למקרר בקיץ מעל 10 דקות.

תבניות – חמאת הקוקוס שמנונית ומחליקה בקלות מתוך התבניות - תכונה נהדרת שמאפשרת שימוש בתבניות מעניינות. מומלץ להשתמש בתבניות גמישות מסיליקון / של קרח

2 מתכונים שאני מכינה - תיהנו להכין, תהנו להמציא, תשתפו.. מבטיחה לפרסם !!

מלבני קוקוס שוקולד ואגוזים, מתחסל בלי להרגיש

שכבה 1 לבנה: חמאת קוקוס ואגוזים - צקו שכבת דקה של חמאת קוקוס לתבנית אישית, פזרו מעל שברי אגוזים (פסטוק, שקדים, מלך, לוז) הכניסו למקרר לכ-10 דק.

שכבה 2 שוקולד: חמאת קוקוס ושוקולד מריר - המיסו 50 גר שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו) + 2 כפות חמאת קוקוס (אם תרצו להתמתיק, הוסיפו לפי טעמכם: סוכר/ מייפל/ אגבה/ סטיוויה). צקו שכבה דקה. קררו כ-10 דק'

טראפלס טריקולור קוקוס שוקולד, פינוק

שכבה 1 שוקולד כהה: חמאת קוקוס ושוקולד מריר - לפי מרשם קודם

שכבה 2 שוקולד בהיר: חמאת קוקוס ושוקולד חלב– המיסו 1 כפית קקאו + 2 כפות חלב + 2 כפות חמאת קוקוס טבעית (+אם צריך תוספת מתיקות) ערבבו היטב. צקו מעל שכבה 1 שהתקשתה, והכניסו למקרר להתקשות נוספת (כ10 דק)

! גרסה קלה, ערבבו ממרח שוקולד עם חמאת קוקוס, ביחס של 1:1

שכבה 3 לבנה: תוסיפו שכבה של חמאת קוקוס טבעית. אפשר להוסיף אגוזים, פירות טריים/ יבשים. קררו שוב כ 10 דק

פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
bottom of page