לחמניות/לחם מבצק גבינות, רכות, לחות ומאד מזינות. דל פחממה, ללא גלוטן
בצק חם, רך מלא גבינות טובות. עומדים בפיתוי? אנחנו לא. יש לנו בצק לחמניות (/לחם) מלא בטוב עשיר בגבינות עם קמח שקדים מופחת שומן ללא גלוטן, פשוט להכנה ומלא טעם.
משלוח טרי טעים לביה"ס, לעבודה, לטיול, מעולה להקפאה.
מה צריך?
3/4 כוס קמח שקדים מופחת שומן
1/2 כפית אבקת אפייה
2 ביצים
80 גר' חמאה מומסת
3 כפות יוגורט (/שמנת חמוצה)
4 כפות גבינה לבנה (קוטג'/ מעודנת)
חופן גבינה מגורדת - צהובה / פרמזן / מוצלרלה
איך עושים?
- מערבבים יבשים: 3/4 כוס קמח שקדים מופחת שומן + 1/2 כפית אבקת אפייה
- מערבבים רטובים: 2 ביצים + 50 גר חמאה רכה + יוגורט + קוטג' + גבינה קשה מגורדת
- מערבבים את 2 התערובות
- מוסיפים 1/3 קוביית גבינה בולגרית מפוררת גס
- לשים לבצק, ומניחים לכמה דק' "מנוחה" בטמפ החדר
- ממיסים 30 גר חמאה בתבנית מצופה נייר אפייה, בתנור המתחמם,
- קורצים בצקלעיגולים בגודל כדור פינג-פונג, מגלגלים בחמאה המומסת.
- מניחים לחמניות בתבנית במרווחים של 2 סמ
- אופים 170° כ-45 דק'
* לאחר הקפאה להפשיר בתנור חם (עדיף לא מיקרו)
לחמניות פינוק טעימות, רכות, לחות ומאד מזינות