קלאסית - מעטפת פריכה שומשומית ממולאת בטוב, ללא סוכר, ללא גלוטן
גם אתם מתגעגעים לטעמים ולעוגות של הילדות? גם אתם נתקעים בגלל רכיבים שלא תעזו לאכול היום והם NO-NO - כמו מרגרינה, סוכר וקמח?
אז מה עושים? מוותרים וממשיכים להתגעגע?? או ממירים לגירסה בריאה וטובה?
אני מאלה שממירים - מחפשת את הטעם שאני זוכרת עם חומרי הגלם שלי, שאני אוהבת ומעריכה.
אז חיפשתי בצק פריך - ואם תאמצו גירסה טובה שלו, יש לכם בסיס קלאסי מעולה לרולדות, טארטים ועוגיות, טעים עם כל מילוי או טופינג שתלבישו עליו - כל כך פשוט.
הבצק הפריך הזה בגירסה נהדרת למעטפת "חלבתית" פריכה ממולאת בטוב של שומשום, קראנץ אגוזים ותיבול קוקוסי עדין. טעם שתרצו לגזור ולשמור
מה צריך?
בצק "חלבה"
3/4 כוס שקדים טחונים
3 כפות קמח שומשום ללא גלוטן
60 גר חמאה רכה
3-4 כפות דבש (השתמשנו בדבש סומאק החמצמץ שלנו)
2 כפות שומשום
2 כפות קוקוס טחון
3 אגוזים קצוצים גס
איך מכינים?
בצק - לערבב וללוש שקדים טחונים, קמח שומשום, חמאה וכף דבש, לכדרר ולהכניס למקרר
מילוי - לערבב שומשום, קוקוס, אגוזים
לרדד כדור בצק לעלה מלבני בין 2 דפי נייר אפייה, למרוח 2 כפות דבש סומאק על
כל העלה, ולערום מילוי באמצע לכל האורך, לסגור 2 צידי בצק לרולדה,
לאפות 170 כ25 דק. לקרר היטב ולחתוך בסכין חדה.