top of page

קלאסית - מעטפת פריכה שומשומית ממולאת בטוב, ללא סוכר, ללא גלוטן

גם אתם מתגעגעים לטעמים ולעוגות של הילדות? גם אתם נתקעים בגלל רכיבים שלא תעזו לאכול היום והם NO-NO - כמו מרגרינה, סוכר וקמח? 

אז מה עושים? מוותרים וממשיכים להתגעגע?? או ממירים לגירסה בריאה וטובה? 

אני מאלה שממירים - מחפשת את הטעם שאני זוכרת עם חומרי הגלם שלי, שאני אוהבת ומעריכה.

אז חיפשתי בצק פריך - ואם תאמצו גירסה טובה שלו, יש לכם בסיס קלאסי מעולה לרולדות, טארטים ועוגיות, טעים עם כל מילוי או טופינג שתלבישו עליו - כל כך פשוט.

הבצק הפריך הזה בגירסה נהדרת למעטפת "חלבתית" פריכה ממולאת בטוב של שומשום, קראנץ אגוזים ותיבול קוקוסי עדין. טעם שתרצו לגזור ולשמור

מה צריך?

בצק "חלבה"

3/4 כוס שקדים טחונים

60 גר חמאה רכה

3-4 כפות דבש (השתמשנו בדבש סומאק החמצמץ שלנו)

2 כפות שומשום

2 כפות קוקוס טחון

3 אגוזים קצוצים גס

איך מכינים?

בצק - לערבב וללוש שקדים טחונים, קמח שומשום, חמאה וכף דבש, לכדרר ולהכניס למקרר

מילוי - לערבב שומשום, קוקוס, אגוזים 

לרדד כדור בצק לעלה מלבני בין 2 דפי נייר אפייה, למרוח 2 כפות דבש סומאק על

כל העלה, ולערום מילוי באמצע לכל האורך, לסגור 2 צידי בצק לרולדה, 

לאפות 170 כ25 דק. לקרר היטב ולחתוך בסכין חדה. 

פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
bottom of page