טארט טאטין עגבניות שרי בצק פריך דל פחממה ללא גלוטן, ללא סוכר
בלי ג'אנק וגם טעים זה לא צירוף כזה פשוט, נכון? אז נהיה לי פשוט, הצליח לי עם תחתית המאפה (קלתית) המעולה הזו שעליה כל מה שתשימו ילך!! הנה - בצק פריך מעולה למאפים מלוחים, עשוי רכיבים נהדרים דל פחממה, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא עמילנים וללא שאר ג'אנק.
קבלו אותו ב"הפוך" עם טופינג חמצמץ -מתקתק- עסיסי של עגבניות שרי, מוגש עם גבינות עיזים רכות. טעים כל-כך כל-כך עד שהכנו יום אחרי יום. מתכון קלאסי ופשוט, לגזור ולשמור
מה צריך? (למאפה בקוטר 24 סמ)
½ כוס קמח שקדים מופחת שומן
2 כפות שקדים טחונים
80 גר חמאה
ביצה
עגבניות שרי עגולות חצויות, בכמות שמכסה את תחתית המחבת
2 כפות דבש סומק
כפית טימין/אורגנו טרי
כף בלסמי מעולה
איך עושים?
מילוי עגבניות שרי
להמיס 30 גר' חמאה במחבת, להוסיף 2 כפות מלאות דבש-סומק שלנו, לחמם לקירמול קל על אש נמוכה 2-3 דק, להוסיף חצאי עגבניות שרי, להמשיך טיגון כ4-5 דק, לפזר טימין/אורגנו קצוץ, להמשיך עוד דקה. לכבות אש, לתבל מלח/פלפל גס, כפית בלסמי מעולה, להפוך בעדינות חצאים כשקליפה כלפי מחבת. להניח להתקרר, כשכל המחבת "מכוסה" בעגבניות. אגב, לערבב מדי פעם בכל השלבים רק ע"י נענוע המחבת.
בצק
לרכך 50 גר חמאה, להוסיף קמחים, ביצה מעט מלח – ללוש, לכדרר, לקרר כ10 דק,
לרדד בצק בין 2 דפי אפייה, להניח מעל עגבניות, לאפות 170 כחצי שעה, עד שבצק מתקשה מעט.
להוציא מתנור, לקרר, להפוך על צלחת שטוחה, להגיש או להניח מעל גבינת עיזים. גם יפה גם טעימה
שימו לב! תשתמשו לטיגון במחבת שניתן להכניס לאפייה בתנור