top of page

יופי של עוגה

ככה אני אוהבת - להקפיץ גבוה עוגות קלאסיות מעולות, ובמקרה הזה עוגת שוקולד ואגוזים עשירה. הבסיס משודרג, הציפוי מרענן ומפתיע, וההגשה מלאת יופי ושמחה. שוקולד והמון אגוזים - זה תמיד שילוב מעולה, אבל במקום שניהם ממרח-קרם אגוזים שוקולד מריר שלנו שהוא מעולה לעוגות עשירות, מקצר דרך וטעים במיוחד, והציפוי שבחרנו מפתיע, חמצמץ-מתקתק עם הדבש סומאק החדש שלנו - שכל כך מתאים ליצירת חיבור בין השוקולד לקוקוס שמפוזר חופשי, ולהשלמת הרעננות היא מוגשת עם פירות עונה חמצמצים.

כל ביס חגיגה. עוגה נהדרת, מעט רכיבים והיא ממש, אבל ממש קלה, איך? כי כל הדברים הטובים כבר נמצאים בממרח קרם שוקולד ובדבש סומאק שלנו שהוא כל כך טוב.

- ללא גלוטן ללא סוכר, רק דברים טובים שעושים לנו טוב :)

רכיבים

200 גר ממרח קרם אגוזים שוקולד מריר 85%

200 גר חמאה

5 ביצים L

1/4 כוס דבש סומאק (3-4 כפות סוכר)

אגוזים (פקאן או מלך) שבורים גס

לציפוי - דבש סומאק

הכנה

להמיס בבן-מארי חמאה וממרח קרם אגוזים שוקולד, לקרר

לערבב היטב חלמונים עם דבש סומאק (/סוכר)

להכניס בזרם איטי חלמונים לתוך השוקולד, לערבב כל הזמן

להקציף חלבונים

לקפל בזהירות קצף חלבונים לתוך תערובת השוקולד

להוסיף 1 כף קמח שקדים מופחת שומן + אגוזים

למזוג לתבנית 24 משומנת, לאפות בתנור שחומם מראש 180°, כ-30 דק, לקרר.

לפרוס לפני ההגשה, לצפות חלקית את צידי כל פרוסה במעט דבש סומאק

החמצמץ שלנו, לטבול בקוקוס טחון,

כנ"ל מעל לעוגה, לפזר גם קוקוס טחון.

להגיש עם פירות העונה.

תתבוננו בתמונה כמה מגרה...

פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
bottom of page