אוזני המן לובשים צבעים - עושה לי חשק. ללא גלוטן
כל שנה תחפושת שונה... ואוזני המן? זהים?? אז אצלינו אוזני המן לובשים צבעים שיהיה שמח, והם מגוונים, פריכים, מלאים בטוב, וללא גלוטן / ללא סוכר
מה צריך?
13/4 כוסות (180 גר) שקדים טחונים
3 כפות קמח טפיוקה / *קמח שקדים מופחת שומן שלנו
80 גר' חמאה קרה ( / 70 שמן קוקוס) 11/2 כפיות דבש גינגר או דבש סומאק חמצמץ (תטעמו מהבצק ותמתיקו לפי טעמכם)
ותוסיפו לבצק צבע
לאוזני המן ירקרקים - 3/4 (80 גר) *אבקת גרעיני דלעת (במקום קמח שקדים מופחת שומן)
לאוזני המן שוקולדיים - 3/4 (80 גר) *אבקת קקאו 21% (במקום קמח שקדים מופחת שומן)+ 11/2 כפיות דבש/מייפל
לאוזני המן אדומים - (במקום קמח שקים מופחת שומן) להוסיף מעט סלק מבושל טחון או פרות יער טחונים (להגיר נוזלים)
מילוי
המלצתינו? - אגוזים שוקולד מריר בתוספת שברי אגוזים, כי איך אפשר בלי?
וטעים טעים מילוי שברי אגוזים בהמתקה ותיבול של דבש ג'ינג'ר או דבש סומאק ימצמץ (טוויסט לא נורמלי), וגרידת לימון או מעט מיץ לימון, אבל כל דבר ילך פה..
הכנה
מערבבים ידנית חומרים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכ15 דק (בצק קקאו ל- 5 דק)
מרדדים מעט למשטח ישר בין 2 דפי נייר אפייה, קורצים עיגולים, ממלאים, מחדדים משולשים, ומכניסים לתנור שחומם מראש - 165 מעלות, לאפייה מאד קצרה (תתחילו לבלוש אחרי 10 דק), לקרר היטב
ביס טעים-שמח