החיים תותים עם קצפת ושקדים - קראסט תותים ללא גלוטן, עשיר בחלבון

January 11, 2018

טארט פירות זו תמיד חגיגה של טעמים ועסיסיות חמצמצה, צבעים ועונות שנה, ועוד אחת עם תותים אדומים וקצפת על תחתית קראסט שקדים וחמאה היא לגמרי חגיגה. לכו עליה, לא תתחרטו, היא באמת באמתתת מעולה 

בצק

80 גר קמח שקדים מופחת שומן

20 גר טפיוקה

1/2 כפית  אבקת אפייה

100 חמאה רכה

1 ביצה

תמצית וניל

קליפת תפוז מגורדת

1/2 כפית דבש ג'ינג'ר (מוסיף טוויסט מדליק) / מייפל / סוכר

להכין בצק, להניח כחצי שעה במקרר, לרדד בין 2 דפי נייר אפייה, להניח עם 2 נייר אפייה בתבנית, מעל לטארט להניח משקולת (פיזרתי שכבת שעועית), לאפות על 170 כ20 דק', להוריד "משקולת" ונייר אפייה עליון ולהמשיך אפייה עוד כ10 דק או עד שמוכן (צבע חום בהיר והשוליים נסוגים מעט ממסגרת התבנית). להוציא ולקרר

קצפת

להקציף מסקרפונה ושמנת מתוקה ביחס של 1:1 (לי הספיק 1/3 מיכל מכל אחת) +1/4  כפית דבש ג'ינג'ר (לא הכרחי, רק למי שזקוק להמתקה), למרוח על טארט ולקשט בתותים. החיים תותים

 

 

Please reload

Featured Posts

פשוט למריחה - לחמניית יוגורט שטוחה, דקותיים עבודה, ללא גלוטן, דלת פחממה

October 4, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

October 19, 2019

Please reload