top of page

מלבי קוקוס, קינוח קליל ונפלא. ללא לקטוז, ללא גלוטן, פרווה

מלבי נהדר, מבוסס על מתכון של עזרא קדם שפורסם לפני המון שנים. כאן בגרסת חלב קוקוס, שלטעמי רק משבח את המלבי

חומרי גלם:

2 כוסות חלב קוקוס (להכין 2 כוסות מים פושרים + 4 כפות חמאת קוקוס טבעית)

2 כפות מייפל/דבש (סוכר, למי שמעדיף)

כף מלאה מאד קורנפלור

½ כף מי ורדים (אפשר)

לקישוט

פסטוק קלוי קצוץ

גרגירי רימון או כפית כף גרנדין / סירופ פרי

הכנה:

מחממים עד רגע לפני רתיחה חלב קוקוס + מייפל, מצננים

מעבירים כוס מהחלב לכלי אחר, ובוחשים פנימה קורנפלור עד להמסתו

מחממים שוב על אש נמוכה תערובת חלב שנותרה בסיר, לאט ותוך כדי בחישה מחזירים חלב+קורנפלור לסיר, עד להסמכת התערובת. מורידים מהאש

לפי הגרסה הקלאסית, להוסיף מי ורדים לתערובת מי ורדים

או ללא מי ורדים, למזוג לכלי הגשה, לקרר לילה

לפני הגשה מפזרים גרגירי רימון ופיסטוק, אפשר להוסיף כמה טיפות גרדין (סירופ רימונים אמיתי), או כל טופינג שאתם אוהבים: קקאו, קוקוס

פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
bottom of page